Κυριακή Λέντζιου

Κλινική Ψυχολόγος MSc, Κλινική Υπνοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια Οικογενειακής-Συστημικής Ψυχοθεραπείας. – Πτυχίο Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης) – Μεταπτυχιακό Κλινικής-Κοινοτικής – Ψυχολογίας (University of East London)

Κυριακή ΛέτζιουH Κυριακή Λέντζιου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια – κλινική υπνοθεραπεύτρια στη Θεσσαλονίκη. Απέκτησε το βασικό τίτλο σπουδών της (BSc) στον τομέα της Ψυχολογίας από το τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MSc) λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία στο University of East London.

Στα πλαίσια της ψυχοθεραπευτικής της εκπαίδευσης ξεκίνησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς την εκπαίδευση της ως ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχοθεραπεία – Υπνοθεραπεία, λαμβάνοντας πρωτίστως  “Δίπλωμα στην Κλινική Ύπνωση με ειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία” (General Qualification in Hypnotherapy Practice του General  Hypnotherapy Standard Council) και στη συνέχεια, ”Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινική Υπνοθεραπεία” (Advanced Practitioner Diploma in Clinical Hypnosis), στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

Θεωρώντας απαραίτητη την πολύπλευρη και συνεχιζόμενη εκπαίδευση εξειδικεύτηκε στην ”Οικογενειακή – Συστημική Ψυχοθεραπεία” και στη ”Συμβουλευτική Ψυχοπαθολογίας – Ψυχοδιαγνωστικής”, στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο. Παράλληλα, εξειδικεύτηκε στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, λαμβάνοντας ”Δίπλωμα Ανώτερης Κλινικής Εκπαίδευσης”, στην Ά Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στη χορήγηση, ερμηνεία και βαθμολόγηση διαγνωστικών εργαλείων ψυχοπαθολογίας και προσωπικότητας, και συγκεκριμένα του Πολυφασικού Ερωτηματολογίου Προσωπικότητας της Μιννεσότα, MMPI®-2, καθώς και του Ερωτηματολογίου Προσωπικότητας I.P.A.T. 16PF αποκτώντας τον τίτλο «Πιστοποίηση Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης» από την ISON Psychometrica.

Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Κέντρο Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, «η Αρμονία», προσφέροντας συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και καθοδήγηση στα μέλη του κέντρου και στις οικογένειες τους. Επίσης, έχει εργαστεί ως Σύμβουλος – Ψυχολόγος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων του Δήμου Ωραιοκάστρου παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη για την εύρεση επαγγελματικών στόχων.

 

Επιπλέον έχει εργαστεί ως εθελόντρια ψυχολόγος στο Χαμόγελο του Παιδιού, και συγκεκριμένα στην υποστήριξη παιδιών με σοβαρές παθήσεις κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (OKANA) – Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης, ολοκληρώνοντας ατομικές και ομαδικές θεραπευτικές συναντήσεις, στο  Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ  Ά Νευρολογική Κλινική Α.Π.Θ., συμμετέχοντας στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της κλινικής, στην παρακολούθηση ασθενών και στην εφαρμογή νευροψυχολογικών τεστ και νευροψυχολογικών κλιμάκων της Ά Νευρολογικής κλινικής.

Ερευνητικά έχει συμμετάσχει και εργαστεί ως βοηθός ερευνητή στην «Αξιολόγηση των Διαγνωστικών Εργαλείων Μνήμης για τον Ελληνικό πληθυσμό» ως μέρος της συγγραφής παράλληλα της προπτυχιακής διπλωματικής εργασίας της με τίτλο «Διαταραχές Μνήμης σε ασθενείς με Εκφυλιστικές Νόσους», εκπαιδευόμενη στην εφαρμογή μίας ευρείας κλίμακας ψυχομετρικών τεστ σε ενήλικα άτομα του γενικού πληθυσμού και στους ασθενείς του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Ά Νευρολογική Κλινική Α.Π.Θ. Επίσης, θεωρώντας την έρευνα απαραίτητη για την εξέλιξη όχι μόνο της επιστήμης αλλά και του εαυτού της, στα πλαίσια ολοκλήρωσης της μεταπτυχιακής της εξειδίκευσης, ασχολήθηκε με τις «Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις ειδικών παιδαγωγών στην Ελλάδα», ολοκληρώνοντας ένας εύρος συνεντεύξεων σε ειδικούς παιδαγωγούς στην Ελλάδα.

Έχει παρακολουθήσει επιστημονικά συνέδρια που αφορούν στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών και στην παρουσίαση πρόσφατων επιστημονικών ερευνών και αποτελεσμάτων τους. Η ίδια διεξάγει εκπαιδευτικά σεμινάρια ως εισηγήτρια σε ιδιωτικούς και δημόσιου φορείς πάνω σε θέματα προσωπικότητας, οικογένειας, σχέσεων και επικοινωνίας.

Σήμερα διατηρεί το δικό της γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιείται ιδιωτικά στον τομέα της ψυχοθεραπείας – κλινικής υπνοθεραπείας, της συμβουλευτικής, της εκπαίδευσης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες και της ομαδικής θεραπείας.Επίσης, εργάζεται ως Υπεύθυνη Σπουδών στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στη Θεσσαλονίκη.Αρθρογραφεί θέματα ψυχολογικού ενδιαφέροντος σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας, καθώς και σε επιστημονικά περιοδικά υγείας.

Παράλληλα, διατελεί επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Χανιά), διδάσκοντας ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου και κάτοχος του Βρετανικού Διπλώματος Υπνοθεραπευτών (General  Qualification in  Hypnotherapy Practice του GHSC).

Επίσης, είναι εγγεγραμμένο μέλος του Βρετανικού Ψυχολογικού Συλλόγου (British Psychological Society), τακτικό μέλος του General Hypnotherapy Standards Council (GHSC) και εγγεγραμμένη στο Επαγγελματικό Μητρώο Κλινικών Υπνοθεραπευτών (General Hypnotherapy Register).

Therapia Mind