Κλινική Ψυχολόγος,MSc – Υπνοθεραπεύτρια Κυριακή Λέντζιου
13 Ιουνίου, 2017
Τι είναι η Κλινική Ύπνωση και σε ποιες δυσκολίες μπορεί να βοηθήσει;
14 Ιουλίου, 2017
Εμφάνιση όλων

Αυτοάνοσα, Δρ Google, ταμπέλες και υποσυνείδητο με την Ψυχολόγο- Υπνοθεραπεύτρια Κυριακή Λέντζιου

Η Κική Λέντζιου είναι Κλινική Ψυχολόγος MSc, Κλινική Υπνοθεραπεύτρια και Θεραπεύτρια Οικογενειακής-Συστημικής Ψυχοθεραπείας.

Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό της στον τομέα της Κλινικής και Κοινοτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του East London. Στη συνέχεια ξεκίνησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς την εκπαίδευση της ως ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχοθεραπεία – Υπνοθεραπεία λαμβάνοντας Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινική Υπνοθεραπεία. Επίσης, εξειδικεύτηκε στην Οικογενειακή – Συστημική Ψυχοθεραπεία και στη Συμβουλευτική Ψυχοπαθολογίας – Ψυχοδιαγνωστικής.
Από το 2009 έχει εργαστεί σε διάφορες δομές ψυχικής υγείας, όπως ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων του Δήμου Ωραιοκάστρου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του ΑΧΕΠΑ, το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία »Η Αρμονία».
Σήμερα διατηρεί το δικό της γραφείο και δραστηριοποιείται ιδιωτικά στον τομέα της ψυχοθεραπείας – Κλινικής Υπνοθεραπείας, της συμβουλευτικής, της εκπαίδευσης και αποκατάστασης ατόμων με αναπηρίες και της ομαδικής θεραπείας. Παράλληλα, εργάζεται ως υπεύθυνη σπουδών και επιστημονικός συνεργάτης – εκπαιδεύτρια του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στη Θεσσαλονίκη και είναι επιστημονικός – εξωτερικός συνεργάτης στην εταιρεία παροχών υγείας »STIRIXIS Υγείας».

Τέλος, είναι κάτοχος του Βρετανικού Διπλώματος Υπνοθεραπευτών του GHSC και έχει δημιουργήσει το δικό της blog όπου αρθρογραφεί η ίδια.

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

  • Τι είναι κλινική υπνοθεραπεία;
  • Διαγνώσεις, ταμπέλες και εν δυνάμει αυθυποβολή
  • Δρ Google
  • Ρόλος των συναισθημάτων
  • Στάσεις και πεποιθήσεις
  • Υποσυνείδητο και σωματικές διεργασίες
  • Καταγραφές αναμνήσεων και σχέση νου και σώματος
  • Αντιμετώπιση διαταραχών, αυτοάνοσων

Καλή ακρόαση!